Monday, March 22, 2010

Orat


Ingat ini blog labun loghat Perak. Make jike ade yang macam bahase baku make tentulah bersalahan adenye. Itu bukanlah mengorat sebagemane jantan mengorat betine. Akan tetapi kalo dalam bahase baku tentulah beno belake.


Tengah ni untuk kesihatan diri ( kate dek yang arif ) awok main badminton, senang sikit nak peloh. Tapi untuk menjalankan tugas awok tengah melatih pasokan takro sekolah. Ironinye kedue-due permainan ini ade orat dan care mengire mate pun lebih kurang same. Cume bilangan pemin je yang lain. Buat orat untuk gelanggang takro ato badminton ade memacam kala deme buat ade meroh, ade hitam ade hijo ade putih. Tapi yang biase putih le. Kalo tak ade orat tak seronok le main takro ato badminton, bagi awok le. Tapi kalo main tak ade orat pun boleh juge. Tapi pase orat ni le para pengadil tak seronok, tentu gadoh punye. Macam awok perati mase Lee Chong Wei lawan pemain Jepun final All England hari tu ade tige kes bola yang tak ikut peratoran orat. Masok kate keluo, keluo kate masok pun ade. Tapi yang untung 3 pade Lee Chong Wei, kesian le mamat Jepun tu.


Mase kecik dulu, ish asyik mase kecik je. Ate denye kate mase paling indah ialah mase kecik kite. Yang nyemedang kene dere entoh le, kesian deme. Dedulu kalo main tentu tak lepah buat orat. Tapi senang je buat oratnye lokehs dengan tangan je. Kalo main police sentry kene buat bulat kawasan jagaan. Kalo main galah panjang (kume pangge main hero) lagi banyok kene buat orat.Main badminton dulu pun buat orat pake lokehs kat atahs tanoh je. Net rentang tali rapia je.

Seronok beno main. Kalo main konda kondi kene juge buat orat yo seteret orat hale ke lubang, kalo tak ngelat le deme. Ade sekali tu pase doh boring asyik buat orat je. Kume buat orat badminton dengan batang buluh yang di belah. Lame juge tahannye, sampe habihs musim juge.


Orat = garisan, line

2 comments:

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Bee™ said...

maksudnya - AV, tidak ada kod, sebuah filem percuma untuk melihat, pemetaan self-timer, Ellie, forum angin, dewasa chat room, film dewasa, sastera dewasa, daerah dewasa peta, situs dewasa, tekstur daun merasa kawasan, komik porno, romance novel, cinta warna forum, Taiwan Sex film porno bersih, porno, dewasa Studios, 080 video chat room, filem, A Man, Man h, Lai permainan warna, warna agama, Kamerad Hall, AV Pelakon, SEX, raungan tikus kecil , video percuma 85cc, adalah dinding kakak, ut chat room, Doudou chat room, chat room, rekaan erotis, AIO, dewasa, dewasa angin, jenis kelamin, peta dewasa, 18 orang dewasa, rangkaian dewasa Doodle, teman AIO cinta Hall , sastera erotis, novel erotis, pornografi, erotis, A download film, rangkaian Valentine Doodle Warna, video dewasa, gambar dewasa, artikel dewasa, fiksyen dewasa, komik dewasa, video chat room, seks, pornografi, 080 Miaoli ke chat room, tidak filem, video kecantikan..

cekgu, gunekan google translate

http://translate.google.com/#