Thursday, October 14, 2010

Torak.

Boleh ke jadi ibu duit kot.
Sah mike dah kene torak dek die. Yang mengkome pun pecaye beno kat die pase ape. Apoh surat ape pun tak ade tau kadap kosong je, ape he. Senang beno le kene toraknye. Tu sebenonye lagu biase dari dulu kini bahkan selamenye awok rase. Lagu kene torak dek orang menjanjikan mendapat keuntungan yang lumayan dalam mase yang sengkat. Ate sape tak nak cepat kaye, mun pande deme ngayatnye mahu tepesone kite. Tambah pula deme tunjuk bukti lagi, ish.

Macam kat tempat keme tengahrame tengah gile cicok tokek, kalo ikut kate sorat habo tu mau kaye mun jumpe seko yang beso. Ate mun sekilo deme bayo sejute tak ke kaye tuuu. Tadi kat sekolah ade sorang budak 2 kuning mawok cicak tokek kate deme, awok tak le sempat nengoknye. Tapi kate deme ade le beso 2 jari. Kalo beso 2 jari tak endak dek deme tak sampe 350 gram. Bab ni torak ke ijak idok le awok tau lagi, ate tak ponah kene. Pase mane nak cokeh cicak tokek kat tengah pekan ni.

Tapi yang selalu kene torak biasenye bab pelaburan cepat kaye. Sampe sekarang takkan habeh punye. Dari yang tertop dulu Saham Pak Man Telo, dikuti dengan labu peram , swiss cash, duit hitam, duit Iraq, duit mamak, lepahs tu memacam seknike rope sahamnye. Tapi sampe sekarang ade je pengikutnye. Tapi bukannnye tak ade bukti nyate dapat duitnye, tapi biasenye tak lame. Yang selalu awok perati, bile ade saham rope tu, tak lame lepahs tu ade le orang repot. Bile dah repot mule le Bank Negare nyeling. Mun kalu Bank Negare dah nyeling jangan harap le saham tu boleh lanco dah, bake lingkup le. Jadi macam kene torak le tu.

Sudahnye orang mole aje yang dapat , orang kendian biasenye ngange le, masuk angin keluo asap. Tapi bab dut le katekan, kate deme duit ni berantu. Bahkan awok pun ponah ngikut deme, cop neman deme buat ibu duit. Tapi banyak yang torak lebih. Pase syaratnye gini yang awok nengo le: Mase aktiviti menunggu ibu duit tu, tak boleh ade terdetik di hati rase yang orang kate something wrong la. Mun kalu ade sedetik rase gitu, gerenti tak jadi, mun jadi pun duitnye ade sebelah muke je dan memacm le. Ate muke yang main ibu duit tu awok nengok muke kemarok duit belake, mane rope nak tak ade terdetik rase some thing wrong tu. Sudohnye jadi koje sesie je. Awok neman tu kan ape nak ambek tahu je. Tapi kalo dah berdebuk duti getak dari langit moh sejuta, ish rasenye awok pun cari juge ibu duit agaknye.

Nyemedang le kite kene torak sudahnye.

Torak = kecek, tipu, bedeah.

6 comments:

a.samad jaafar said...

he mok..idok pulok teman peghonoh dengo pekataan torak ni sharuok uiii..toghik tu ade la.. handei mike ni sharuokkkk

tinuj said...

Salam yop,

Yop A.Samad Toghak (torak)ni adik beghadik pembohong, gelembong penipu, kene kencing dll. gamak teman le.
Yop Sharouk,
Teman mailkan semule email yang mike terdelet tu.tk

DKosongLapan said...

Salam CHor......
ingat lagi mase kes Pak Man Telo tuuu.... arwah ayah awok dulu pun terkene jugak dulu..... habeh satu kg awok terkene.....tapi deme pandei...deme tak ambik banyakkk...... tapi kalo dulu2.....RM50 - RM100 tu udah kighe banyak tu CHor......

sharouk said...

a.samad jaafar: Bukan handei tapi diiznkan Allah berpeluang dengo kate tu kan.
tinuj: Terima kasih membantu dan e mail tu
D08: RM50 mase mak awok kecik dulu dapat tanah mun seeekar.

makdara TERdiva said...

oh! penin la baca..nampak sgt sy bukan anak jati perak walaupun lahir kat perak..sedih ni..sedih.. :(

Hanz Newman said...

Ape yang chor Sharouk nak torak kite kali ni? HAHAHA ... Tapi ye jugak, zaman ni sesape hande gelembong/bedeoh oghrang hidup hidup betui-betui boleh buat duwit. Kaye raye deme. Malaun betui.