Wednesday, September 16, 2009

Pesanan buat wanita (bukan betina)

Posted by: "Nurul Syifak" http://my.mc761.mail.yahoo.com/mc/compose?to=khaulahalazwar@yahoo.com&Subject=khaulahalazwar
Sat Sep 12, 2009 5:20 pm (PDT)
Beware bagi yang suka nginap di hotel atau gi toilet awam. Tu baru cermintak kira lagi kamera tertutup di lampu2. Bahaya tu takut jadi macam studentGombak.BAGAIMANA MENGENAL PASTI CERMIN 2 ARAH ?Ketika kita masuk ke toilet awam, bilik mandi, bilik hotel, ruang gantipakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yangtergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memangbenar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidakdapat melihat mereka).Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang gantipakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang gantilelakiAdalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifika​sipermukaannya hanya dengan melihatnya saja.Saatnyalah kita untuk berhati-hati. Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa ataucermin 2 arah?.Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikancerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing:
LAKUKANLAH TEST SEDERHANA
1. TEST DENGAN KUKU JARILetakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak(gap)antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin,dapat dikatakanbahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin,hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah !Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin ditempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKUJARI". Tidak perlu membayar.

2. TEST DENGAN NAFAS.Hembus nafas hampir dengan cermin, jika ada kesan nafas/haba di cermin ,maka selamat, jika tidak besar kemungkinan Ianya cermin 2 arah.

3. BUNYICuba ketuk cermin tersebut dengan jari slow2, kuat kang pecah plak , jika ianya tidak berbunyi atau bunyi perlahan,Maknanya ia melekap didinding, jika berbunyi kuat pastinya ada ruangkosong/​berongga dibelakang Cermin tersebut.

Mudah dilakukan, dan ini mungkin bisa menyelamatkan anda dari "PERKOSAANVISUAL" !PARA WANITA : beritahu teman-teman anda yang lain.PARA LELAKI : beri tahu isteri, anak perempuan.

Ini awok copy dari : SurauKampung@yahoogroups.com

2 comments:

AZAM KUALA KANGSAR said...

Perkara ni memang perlu diberi perhatian oleh semua.Kita semua memang kena hati-hati.

eja said...

thanks for info...tibe2 teringat plak slalu ker gune toilet awam??!@@##$%%%..ngeri