Sunday, July 12, 2009

Istana di Bukit Chandan

Istana ni cantik tapi aku heran pase ape tak popular macam bangunan lain tambah pulak nampak dari Sungai Perak. tak percaya meh le datang tengok. Bahkan kat kawasan tu cukup banyak tempat boleh dilawati, berbaloi datang sekeluarga. Home stay pun ada.

1 comment:

Hanz_Azdi said...

istane tu mane ade sape oghrang beso/ kenamaan duduk pun. Tu pase nampak lengang aje. Ce buat istane tu pusat pemerintahan diraje, ate jadi sibok ler rame oghrang kulu kelo kluo masuk istane. Pastu buat depan & laman istane ade 'hulubalang' cam polis raja istana Buckingham di London..ala, polis yang rope pak jaga dengan topi merah tinggi, senapang rifle panjang, siap cukup taim deme pusing-pusing senapang deme tu, pastu tuko tuko tempat. baru rame pelancong nak singgah lelame sikit kat istane tu sambe ambik gambo ato mentekedaroh lakse...hehehe