Friday, September 16, 2011

Jenoh ( e pepet )

Jenoh awok nak kuatkan semangat nak post N3 baru. Banyok beno he nye buat mase ni.. Musim raye ni dgn open house yang tak open. Musim nak perekse bebudak sekolah nye. Ade yang gugur baru berputiknye. He seher nye lagi. Soe hati lagi. Ish memacam he. Sudahnye ari ni baru boleh muat posting baru. Itu pun jenoh rasenye nak menaip komputer ni.

Rase dah jenoh dah awok nyakap kat anak bini memacam pekare. Kat anak murid aje kojenye becakap lagi le jenoh becakap. Deme kate dah berbuih molot. Tapi awok petiekan tak ade le buih kat molot awok ni. Tapi menyakapnye kat deme jenoh besembo ayo lio le.Tapi bab budak degil ni apah tak hajap dek deme. Bayangkan jenoh juge awok ketuk kepale deme dengan rotan kontot awok tu. Awok tak gemo mawok rotan panjang nampak sangat macam guru disipelin. Rotan awok kontot je boleh taruh dalam beg panjang due jenke je. Budak dege ni lantok le rotan panjang pun tak hajap dek deme. Bayangkan nak mawok alat jometri macam berat beno deme. Kalo nak buat lukisan kejuruteraan kena le mawok jangke lokehs. baru boleh buat koje. kalo nak muat sudut, kene le mawok protraktor ( dulu pange jangke lokehs je). Itu pun berat beno deme nak mawok ish geram beno rasenye.Tapi jenoh le kapale deme awok belangkong kan.

Mase ni yang paling jenoh awok nak melawannye yang paling berat dalam hidup awok iaitu sehre. Bayangkan da turun 6 kelo berat badan awok melawannye. Setakat ni awok betahan dan masih tekawe rasenye, Insyaalah. Tapi awok dapat info dari seorang ustaz bagus gak infonye. Setan tu kan bawoh kite jadi jangan pandang beso, bahkan kalo kome nampak setan tu sekeh je, amacam.





4 comments:

MOH KEMBARA said...

Assalamualaikum Yob Sharouk,

Akak dah jenoh beraye, dok jer rumoh nunggu kawan2 datang. Tp akak buat makan2 sekali jer, kalau lain ari dtng, makan biskut jer ler! Ater jenoh akak tunggu, Yob tak linkkan blog akak kat sini, blok Yob akak dah boh kat blog akak. Idok ler jenoh merata cari sana-sini nak klik buat blogwalk.

Hanz Newman said...

Jenoh nunggu entri lelain tak jugak muncul. Mangkor ..bilenye weh? Sibuk bebenor ker chor? HEhe

sharouk said...

Org sekarang kata tg sebok giler he he sori yak

Angah said...

raye taun ni, jenuh aye makan lemang. tapi lemang beli le, mak aye tak larat mako lemang siniri..kui kui kui..