Friday, February 4, 2011

Galak


Kalo yang gemo lawan ayam lage tu gamoknye tentu deme name kan ayam tu Galak. Tapi gamaknye glemer lagi kalo name kan D08, ASJ ke MKembare ke, DangoMama ke, Yob Kider ke kan glemer gitu. Yang tak sebut name jangan marah nanti kene jue ha ha. Tak pase pase awok dapat 10% nanti ha.

Belum lagi awok labun bab Galak ni yak. Gini la awok ni dah tak galak menaip kat blog, entoh pase ape datang beno malahsnye hati awok ni. Awok dah le tak berape rajin. Tapi sebab awok rase nyakap loghat Kuale dah jadi tangongjawab awok (ish perasan le tu yak) jadi awok balun kan juge labun kuale ni. Ropenye galak anok murid datang melawat blog awok maksud awok anok murid yang lame-lame. Tapi deme tak bagi salam , jadi ijak le awok tahu deme melawat. Kekoman deme komen ke, kalo tak nak komen deme shout ke, ato lagi bagus kot deme add kat guest book tu kan. Ini ijak..... ish

Belum juge labunnye. Okey kite molekan. Sekarang ni awok galak beno kene rait buku budak sekolah, pase tahun ni moh sampe 4 kelahs awok kene ngajo kelahs matematik. Selame ini paling banyok 3, biasenye 2. Dah sampe 4 kelahs , ish asyik merait je le koje awok. Abis rait , tengok dah menambun balik. Awok tak suke bawak koje kat romah. Semue awok pulun kat sekolah je. Kat romah ialah mase untuk keluarge kan gitu. Awok ade anok-anok, ade bini-bini ( ish tertaip due lak), cop ade bini. Awok ade bisness sikit nak nampong rege barang naik mencanak macam nak gile. Ate kat rumah le masenye kan. Jadi awok tak galak le bawok koje balik ke romah.

Kat romah lak ade lapang je galak layan FB jap. Bab tenet ni awok galak juge. Blog jengok juge tapi tengoh ni rase malahs beno le nok buat N3 baru. Gamoknye sebab downline asyik nanye laman web replika deme. Macam yang awok buat gambo kasut tu (sila klik untuk nak join). Galak jugak melawat laman web bisness online ni, jumpe yang ni baru awok bekenan. Tapi dah ade hasil juge le. Insyallah sikit tapi awok yakin akan makin banyok. Bahkan dah ade buke peluang bisness memacam kat sini. Dah dapat free sim kad bertop up RM100 yang bakal jana income, Insyallah. Ish kan mudah yang amat, tak yah jue barang hanye iklan je..Tak lame lagii galak le duit masyuk, insyallah, kengkawan doakan le yak. Tapi mase ni jangan nyuroh belanje tak banyok lagi, kalo nak suruh, suroh Pak Ngah Yob KIder, die galak noreh tento kaye ooo.

Selame ni pun awok galak bukak tenet ni belajo juge cari peluang dah jumpe awok balun le kan. Awok ni lambat nak menerime sesuatu dan juge lambat bertindak. Tapi sekali awok dah mule insyallah awok pereh laju laju. Tak ade sampe tahap rempit heh heh. Salute le polis kuale sebab jarang dengo budak merempit kat pekan ni. Kite bagi tepokkan buat polis kuale. Pap pap pap ( 3 kali je tau).

Galak - selalu, nyemedang

6 comments:

a.samad jaafar said...

uihh..nyelit juge name teman dekat sini yak..teman galak tu ngintei blog mike ni.. tapi ye la.. idok galak diapdet pulok.. keghoje merait buku ni galak juge muat kite lugu yak..

MOH KEMBARA said...

Salam Yob Sharouk, wahhh Yob pun tempek blog teman kat sini. Saya galak guna perkataan galak ni dulu tapi skrng saya guna galak utk maksud gedik. Samakan maksud dia contoh, "Galaknya budak pompuan tu jalan pakai seluar ketat!"?

sharouk said...

asj: Kasi kredit kat kengkawan kan..
Moh kembara: galak ye gedik pun ye juga tapi jarang gune je.

tinuj said...

Salam yop,
Ce mike ajo teman, teman nak try ghopemane meniage tenet miketu.

sharouk said...

Daftar percuma kat laman web replika tu dan e net komuniti akan hantar e mail suruh anto duit suruh daftar ahli dengan wang RM 10 untuk dapat laman web replika.
Lepas tu nak bagus terus bukak akaun bank AM BANK dengan ent komuniti RM 55 dan sertakan melanggan majlah RM 35 yang mana semua itu akan mendatangkan pendapatan. Kemudia cari orang yang nak buat macam tu moh sepuluh orang kita akan diberi sim kad RM100 free yg juga akan mendatangkan pendapatan. Banyak lagi tu kena pegi kelas kat area center nya tengok kat laman web tu ada.

Hanz Newman said...

Pesan oghang tue tue: "Jangan galak sangat" @ inke beno ... Ape pun yo le patut-2@sederhane .. yek?

hehe