Chat



Wednesday, November 21, 2012

Beru ( e taling )

                          Bunyi macam kala biru je kan. Tapi jauh nyimpang nye weh. Bukan kala tapi kat beru pake kala tu harus boleh kot terutame yang menyokong kala biru kan . Mun kalu yang nyokong kala hijo harus tak sio deme kan, he he.

                          Cume dah kurang kite jumpe beru ni. yang ade selalu jumpe lemari (almari). Doh kire hamper le ni kan. Tapi kene k=sikit pencerahan. Sebab lemari ngan beru ade sedikit beza . Ade sesape yang tau . Ce jawab.

                          Kat umah mak ade satu beru tapi letak kat luo, su hujan panas, hujan panas sudahnye abis reput situ je. Sayang gak beru tu. Tapi nak letak kat mane rumah dah sempit almaklum rumah come beno he he. Pake beru ngan pake lemari lagi senang pake beru. Pake lemari banyak protokolnye. Pake beru lempo dari jauh pun bole kan.

                          Awok teringat perkatean beru ni mase kenduri tunang anok sedare, tengoh gebang  ngan Che Nor bini abang Lan Siam. Anak Kak Midah dan Arwah Bang Ali.

  Awok tak ponah jumpe da beru ni, mungkin da pupus da kot. Tengok yang tengah tu, tu ala beru la. Tapi ni pun bukan la beru lagi open punye. Cuma da cari tak jumpe dan nal photo kat mene ye.

2 comments:

Angah said...

ish tak ponoh dengor lak perkataan beru ni, tgk gambor macam rak buku je..

Sharouk said...

Memang rak buku tapi terbuka semua.